30.4.07

3) Oportunitats i alternatives per un nou POUM a Cabrera de Mar


Fins ara, i enfront dels forts interessos que ens envaeixen seguint la bombolla immobiliària dels darrers anys, el seny dels cabrerencs ha permès que, en els seus trets bàsics, el poble conservi la forma de viure que sempre l’ha identificat.

En aquest sentit, la proposta que fa el Consistori actual en el Document d'Avanç de POUM es contraria al tarannà i a la privilegiada convivència que existeix en el nostre poble. Per tant, és raonable plantejar per a Cabrera altres opcions alternatives compromeses amb la contenció del creixement urbà i el desenvolupament sostenible del municipi.


La redacció d’un nou POUM és la gran oportunitat que té Cabrera de Mar, pensant en un futur horitzó de 20 anys, de poder dotar-se d’un nou marc urbanístic que preservi el model de vida urbana que gaudeixen els seus veïns i una peça clau per a protegir la seva singularitat.


Al bon entendre de tots els cabrerencs, el nou POUM ha de conjugar les necessitats socials més immediates dels seus veïns en matèria d’habitatge, accessibilitat, equipaments i serveis, amb la condició inqüestionable de preservar el paisatge, el patrimoni natural, arqueològic, arquitectònic i cultural propis del municipi, impedint la disbauxa urbanística que tan mal ha fet als pobles veïns i cercant un desenvolupament moderat més ajustat a la capacitat de sustentació del territori.