23.5.07

Intervenció de la POCC en debat preelectoral a Ràdio Cabrera 22-5-07


El dia 22 de maig d'aquest 2007, Radio Cabrera va convocar a les entitats del poble per fer una pregunta, amb tema predeterminat, als alcaldables que es presentaven a les eleccions municipals.
La Plataforma d'Opinió Cívica, amb el permís del moderador, va expossar el següent:
Sóc la Mercè Teruel, presideixo la Plataforma d’Opinió Cívica, entitat creada per el foment de la cohesió territorial i l’equilibri urbanístic de Cabrera de Mar i vull situar la meva intervenció en el futur de Cabrera que ha de sorgir del nou POUM, ja en marxa, i que gestionarà qui guanyi les eleccions del proper 27 de maig de 2007, per tant crec que és oportú dir ara i aquí el que pensem. Ens han dit que no tenim mil·limetrat el temps per les intervencions, jo no trigaré més que el que es triga en escoltar 2 cançons per exposar el següent i, cóm tinc entès que, del que es tracte es de fer una pregunta igual per tots vosaltres os pregunto, a quines de les següents propostes os podríeu adherir. Per això os passo escrita aquesta meva intervenció, per que la seguiu més fàcilment, tot i que ja coneixeu el seu contingut de fons.

Necessitem habitatges assequibles, protegits de la especulació urbanística, sobre tot per les joves famílies.

La POCC proposa a tots els partits que treballin el més units possible per destinar tota la reserva futura de sòl a l’objectiu de completar el Sistema d’Habitatges Dotacionals Públics en 125 unitats en sòl urbanitzable i 65 més en sòl urbà. Cercant constructors que puguin assumir aquestes promocions.

Creiem que s’està a temps de desistir de la tramitació del sector UNP3 (Horta de Can Carles) i del sector de Cal Conde, retrocedint els tràmits practicats fins ara i sotmetent-los a les determinacions que resultin de la redacció del nou POUM. No ens creeu necessitats artificials ¿nova rotonda devant la piscina? ni destrosseu parcs centenaris ¿Cal Conde? per plantar de nous en diferent lloc ¿Parc Central?

Necessitem de la vostre feina conjunta, de tota la vostra capacitat, de tota la vostra imaginació i de tota la vostra estimació per el poble de Cabrera, per que no ens engoleixi el “tsunami” urbanístic i no superem al municipi una població màxima de 5.400 habitants residents, en el termini que analitza l’Avenç de POUM (20 anys).

Necessitem que treballeu junts per preveure el Sistma d’Equipaments comunitaris amb els serveis tècnics complementaris.

Os demanem que reforceu la personalitat urbanística del municipi procurant un desenvolupament urbà moderat que s’ajusti a la capacitat de sustentació del territori, amb respecte per les necessitats dels diferents sectors econòmics del municipi.

Milloreu la interconnexió viària dels diferents nuclis urbans, corregint els actuals defectes d’accessibilitat entre sí i amb la xarxa viària bàsica, i resoldre les mancances d’aparcament.

Recupereu els espais fluvials de les rieres i dels torrents del municipi, aprofitant les zones de servitud de la riera de Cabrera, del torrent dels Molins i del torrent dels Vinyals per a interconnectar mitjançant itineraris de vianants, bicicletes i motoritzat la platja, el casc urbà de Cabrera, el nucli del Pla de l’Avellà i una zona de nova creació destinada a equipaments esportius i a activitats comercials i de lleure vinculades amb la natura i el sector agrícola, com element que permeti cohesionar la vida ciutadana quotidiana d’ambdós nuclis de població.

Cal que entre tots respectem i difonguem el llegat arqueològic, potenciant un turisme de qualitat que sigui dinamitzador de l’economia en els seus aspectes comercials, gastronòmics i lúdics.

S’ha de recuperar i transformar la façana marítima com a gran espai de lleure i d’activitats i serveis amb dotacions diverses.

S’han de ordenar els usos en sòl agrícola, impulsant la dotació de serveis relacionats amb l’activitat agrícola amb la finalitat d’evitar l’establiment d’activitats marginals i de garantir la viabilitat de les explotacions i la millora del medi rural.


Cal definir les reserves de sòl per a les xarxes de transport públic local i comarcal, tot evitant el consum excessiu de sòl i tenint en compte el seu impacte ambiental, delimitar els polígons d’actuació urbanística en funció de les circumstàncies d’urbanització i consolidació urbana ireforçar la protecció actual del Pla d’Espais d’Interés Natural de Catalunya mitjançant una estricta ordenació d’usos i d’activitats en una franja perimetral mínima de 500 m al voltant del massís de Burriac i els seus entorns.

I tot això ho hem de fe entre tots, som un poble privilegiat i tenim el dret i el deure d’entendre’ns, afrontant sense crispacions els nostre desenvolupament.