26.6.08

Disconformitat de la POCC per la signatura d'un nou conveni per urbanitzar cal Conde

“La Plataforma d’Opinió Cívica de Cabrera de Mar, POCC, (www.poccabrera.com; poccabrera@hotmail.com) desitja posar en coneixement dels seus afiliats i simpatitzants que, en data 10 de juny de 2008 l’hi ha estat comunicat per els l’Ilustríssims Sr. Alcalde i Srs. Regidors d’Urbanisme i Medi Ambient, la signatura d’un nou conveni urbanístic entre l’Ajuntament de Cabrera de Mar i els propietaris de les finques “Can Vilardaga”, dins del nucli urbà, en el sector de Cal Conde.

La Junta de Govern de la POCC, ha analitzat l’abast d’aquesta decisió i de comú acord ha procedit, mitjançant l’entrega d’una Instància en data 21 de juny de 2008, ha manifestar la seva disconformitat a la Corporació Municipal, entenent que, amb aquesta decisió, els partits de Convergència i Unió i Gent per Cabrera, competents en aquesta actuació, incorren en les següents contradiccions:

1) INCOMPLEIXEN les promeses fetes en campanya electoral de maig de 2007, segons relació que segueix, al actuar en sentit contrari a les seves manifestacions i signant un nou conveni que comporta la construcció de 112 vivendes sobre l’espai protegit dels jardins de Cal Conde, considerats d’especial interès cultural, arquitectònic i ambiental:

a) GxC en el seu Butlletí electoral Gent per Cabrera. Un Ajuntament pel Poble, maig 2007: manifesta, entre altres, les següents propostes: “Participació ciutadana. -Creació d’un Consell Assessor Permanent que valori la intervenció constructiva del nostre poble”.

La POCC, ha entès que, aquesta mesura es prèvia a qualsevol actuació urbanística d’importància, com és el cas de la modificació del planejament vigent, en el sector de Cal Conde i considera que no s’ha tingut en compte la participació ciutadana al signar, sobtadament, el conveni urbanístic del que tractem, abans de la creació del Consell Assessor Permanent promès ni s’ha dut a deliberació davant de l’actual Consell Assessor Urbanístic Municipal.

b) CIU, en el seu Butlletí nº 26 Parlem-ne, maig 2007 va manifestar, entre altres propostes: “Volem que Cal Conde i els seus terrenys siguin pel poble. La masia junt amb la Sala Polivalent han de ser les dues infraestructures culturals que necessita Cabrera.(...) els jardins han de constituir un pulmó verd pel futur que permeti respirar al poble en el seu progressiu creixement demogràfic; un lloc per l’esbarjo, la lectura, les passejades, la conversa, els concerts d’estiu, el cinema a la fresca i les sardanes (...) Si governem i el projecte de construcció de 120 cases d’ERC no ha estat aprovat pel departament d’urbanisme, nosaltres [CIU] tirarem enrere i negociarem de nou amb els seus propietaris per veure la manera d’aconseguir que Cal Conde i els seus jardins siguin pel poble (...) nosaltres [CIU] pensem que és més important lluitar per aconseguir aquesta herència per Cabrera i les seves generacions futures”.Cal Conde i els seus jardins, per el poble. I tirar enrere el projecte de construcció de 120 cases de ERC si no ha estat aprovat per urbanisme.

c) CIU es va comprometre,també, en Debat electoral de maig de 2007 a TV Mataró a : Tirar enrere la requalificació urbanística de Cal Conde feta per ERC.

d) CIU va manifestar, en els següents termes, les intencions del seu grup en Entrevista de l’alcaldable Sr. Jaume Borràs a Ràdio Cabrera, 19 de maig de 2007:

“Hem dit que volem cal Conde. Evidentment ara s’haurà de negociar el nou conveni en el nou Pla Urbanístic. Es evident que dintre d’aquesta nova negociació del Plà Urbanístic, aquesta nova redacció, s’haurà de veure la manera de poder compensar als actuals propietaris”.

2) Desisteixen, d’estudiar en un marc de major participació i consens ciutadà, com ha de ser el nou POUM en tràmit, la requalificació i modificació urbanística de l’espai de Cal Conde. I,

3) DESESTIMEN la Resolució de 19/12/2006 de la Comissió d’Urbanisme de Barcelona que, atenent les característiques esmentades, recomana valorar el projecte dins d’un marc de planejament de més abast, com és el nou Pla d’Ordenació Municipal (POUM) en estudi.

La POCC entén que la signatura del nou conveni, que planifica la construcció de 112 pisos comporta, a l’igual que l’anterior projecte de ERC, la ocupació dels jardins de Cal Conde, la construcció, dins de la zona fluvial del Torrent de Ca l’Ignasi d’un carrer que servirà d’accés a la nova urbanització, amb un nombre indeterminat de places d’aparcament en superfície i malmet, de manera irreversible aquest espai ambiental, alhora que deixa fora del POUM l’estudi d’aquesta modificació urbanística, buidant de contingut el nou planejament urbà en tràmit.

La POCC, devant d’aquest conflicte i després d’intentar per el camí del diàleg amb l’actual equip de govern municipal, el compliment de les seves propostes i una millor consideració per l’espai de cal Conde, hem manifestat la nostra disconformitat devant de la Corporació Municipal i en particular als Il-lustríssims Sr. Alcalde i Srs. Regidors d’Urbanisme i Medi Ambient, per la seva actuació, contraria a la expressada en campanya electora, menystenint la confiança que en ells han dipositat els electors.

Per aquestes raons, la POCC, alhora, declina la responsabilitat, sobre aquesta qüestió, assumida moralment envers els integrants de la seva Entitat.

Suscriuen , en nom de la Junta de Govern de la POCC, la presidenta de la Entitat Mercè Teruel Gozálvez i la portaveu Iolanda Maymó López.